Faalangst - Mindtuning

Psychologisch opruimen

De beroemde voorjaarsschoonmaak werkt therapeutisch. Door schoon te maken en overbodige rommel weg te gooien, wordt ook je hoofd leger. Al poetsend en schrobbend maak je schoon schip. Je frist je humeur op. En het is prettiger leven in een schone opgeruimde woonomgeving. Daar krijg je energie van! Hoe schoon is jouw hoofd?

Onderzoek heeft uitgewezen dat het onderhouden van je huis en je spullen een vorm van intelligentie is. Als je oog hebt voor het verval van zaken en je doet er wat aan, gebruik je je hersens. Het is beter goed voor je bezit te zorgen dan telkens nieuw aan te schaffen. Bovendien is het goedkoper en vriendelijker voor ons milieu.

Goed voor jezelf zorgen

Nog een vorm van intelligentie is goed voor jezelf zorgen. Zorg jij goed voor jezelf? Belangrijke basisbehoeften voor een gezond lichaam zijn:

  • Voldoende slapen
  • Gezond eten
  • Genoeg lichaamsbeweging
  • Voldoende ontspanning

Naast een gezond lichaam, heb je een gezonde geest nodig. Hoe is het met jouw mentale gesteldheid?

Dit is voor velen een heikel punt. Wij mensen willen graag aardig gevonden worden en onmisbaar zijn. Dat streelt ons ego. Loop jij ook de benen uit je lijf voor anderen? Kun je geen ‘nee’ zeggen als iemand iets aan je vraagt? Er is niets mis met iemand helpen. Wel als het ten koste van jezelf gaat.
Assertiever zijn kan geen kwaad. De assertiviteitstraining die Pieter Frijters regelmatig geeft is van ongekend niveau. De kwaliteit en impact van deze training staat op eenzame hoogte.

Wat is je antwoord op de vraag: ‘Wie is de belangrijkste persoon in jouw leven?’ Noem je de naam van een geliefde, je kinderen of een familielid? Je hebt het mis! Jij bent zelf de belangrijkste persoon in je leven! Misschien denk je dat het egoïstisch is om jezelf op de eerste plaats te zetten. Dat is echt niet zo. Als je goed voor jezelf zorgt, blijft er genoeg ruimte over voor anderen.

Vergeet je jezelf dan ben je vatbaar voor ziekten en psychische klachten. Je lichaam presenteert je vanzelf de rekening. Misschien heb je last van angsten of ben je depressief. Weet je niet hoe je eruit kunt komen? Maak kennis met Mind Tuning. Dit is een doeltreffende methode die je snel van je angsten af kan helpen.

 

Meester over je gedachten

Boek: Meester over je gedachten
De manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
Vimeo icon
YouTube icon